vineri, 6 decembrie 2013

Handmade blogger

Handmade blogger Ideea acestui articol a pornit de la fashion bloggerii din internetosfera. Si pentru ca are la baza luturi polimerice si matrite de silicon... nu puteam sa ii spun fashion blog entry, asa ca ii spun handmade blog entry. Povestea e simpla. O fata draga mie, care e sefa peste Matrite, http://www.breslo.ro/Shop/mulaje , m-a intrebat daca sunt dispusa sa scriu un articol despre matritele lor. Eu am acceptat, cu drag chiar, mi-am ales matritele si le-am pus la lucru. Ne jucam de Craciun cu un om de zapada si clopotei veseli
Prima data am verificat elasticitatea. Matritele, ca sa fie bune, trebuie sa aibe o anume rezistenta si elasticitate. Daca e prea moale, nu merge, lutul nu are in ce sa stea cum trebuie, daca e prea tare e foarte greu de scos polimerul din ea. Matritele mele s-au comportat foarte bine. Polimerul nu s-a lipit, fiecare detaliu se vede foarte clar, am lucrat si pe bucati (doar capul omului de zapada, un clopotel) si nu am avut nici un fel de probleme.
De obicei folosesc un spray sau un servetel umed pe matrite, ca sa nu se lipeasca. Pe acestea le-am incercat si fara, inca nu am intampinat dificultati. E adevarat ca le-am folosit doar 3 zile pana acum, dar nu cred ca timpul poate modifica ceva. Stiu ca ceea ce va intereseaza in principal cand e vorba de matrite este calitatea redarii. Intr-un final, noi folosim produsul finit, nu? Conteaza si calitatea matritei, dar stim si sa ocolim defectele de material sau atitudinea impertinenta a unei matrite (am avut si eu cateva matrite nesimtite rau de tot, dar daca le mangaiam putin, isi faceau treaba). Modelul imprimat este foarte clar, detaliile fine, dar clare, fiecare liniuta este la locul ei, asa cum trebuie sa fie. Omul de zapada are multe detalii, mai ales la cap, si o matrita realizata prost clar nu reusea sa redea atat de clar nasul, ochii, caciulita. Acelasi lucru l-am observat si la clopotei. Detalii se vad perfect.
Din categoria defecte (hehe, ce credeati ca nu va spun si de defecte?) am gasit cateva minore: la una dintre manusile omului de zapada trebuie insistat mai mult pentru ca polimerul sa patrunda bine (are o mica pojghita de silicon care o acopera si incurca putin procesul. Cred ca voi incerca sa o scot eu cu o lama de bisturiu). Clopoteii sunt foarte frumosi, dar trebuie insistat bine la presat ca sa se vada bine limba (cred ca asa se numeste) la clopotelul din dreapta. Ideea de baza e ca le voi folosi cu mare drag si spor in continuare si ca in mod sigur imi voi mai comanda si altele. Nota finala (dupa ce am lucrat cu ele cateva zile si am considerat toti factorii implicati) este 9. Si le recomand cu toata increderea. Asa arata acum:
Sper sa va fie de folos. AdyAnkh

Niciun comentariu: